hjartebarnamanda

2013-04-28
20:34:39

Ett erkännande
Ja, jag är rädd för att någon ska komma för nära. Eller? Jag vet inte riktigt. Men det är den enda vettiga förklaringen. Jag vet att kärlek finns, men jag vågar inte lita på den. Att den är så bra som alla säger att den är. Jag har känt mig sviken, övergiven och besviken. I stunder då jag har behövt personen mest så har den bara gått. Min fostersyster och i min bästa vän, med ett par års mellanrum. Men jag förstår varför de gjorde som de gjorde. Det gör det inte enklare. Men jag kan inte vara arg på någon av dem.
Det har enkelt bara varit stunder då jag har varit sårbar, sen har det gått som det gått.
En av mina närmsta vänner sa en gång till mig att jag inte ens släpper in henne, och ändå har vi känt varandra ganska länge.
Så det är vad jag är rädd för, att bli sårad, övergiven. Därför försöker jag ständigt att förstå kärlek, allt för att kanske hitta någon sorts trygghet i att den består. Jag har fortfarande inga svar.
 
Kram
 

2013-04-27
17:58:31

Lördag
 
Jag har egentligen inget att skriva, allt jag skulle vilja skriva skulle bli för privat och uppenbart. Om jag bara inte längtade så mycket, jisses jag är ju som jag är.
Känslan av att faktiskt bli sedd. Att kunna vara helt naturlig, bara du själv. En gång, sen så snurrar det runt i huvudet.
Älska dig själv, jo det gör jag.
Jag, jag vet, jag vet inte.
Lördag, känns inte så, lite deppad. Han finns i mina tankar hela tiden, liksom i bakgrunden.
Man kanske skulle ta en promenad, eller nåt.
 
Kram alla fina människor.
 
Nu blev jag sugen på efterrätt :)

2013-04-25
10:27:08

Svenska nationella prov, skrivdelen
Jag tycker att det var riktigt lätt, jag var klar på typ halva tiden. Det är faktiskt rätt tråkigt att inte veta vad man ska göra. Det verkar inte som om någon annan än jag är klar.
Är det bara jag som har lätt för att skriva en text på 300 ord. Det kändes barnsligt lätt. Jag antar att jag har en talang för det, att skriva. Fast det är ju fler än en gång som jag sagt till mig själv och andra att jag lever för att skriva. Det är en stor del av den jag är.
Jag har också kommit på att jag gillar att alltid ha saker att göra, har jag energi så vill jag göra saker. Hela tiden framåt, nya historier och berättelser att upptäcka. Tänk om livet vore som en bok eller film, där du kan uppleva dina favoritdelar om och om igen tills du blir less. Vi har nog alla minnen som vi skulle vilja kunna uppleva om igen, de där små guldkornen. De riktiga godbitarna. Nä så funkar ju tyvärr inte verkligheten men att drömma är kul. Hoppas att dagen blir varm och solig. Låt solen lysa över världen många små solar!
 
Kram
 
 

2013-04-23
18:41:07

fascinerande
Varför är killar så fascinerande? Kanske för att hos dom ser man en sårbarhet som inte verkar finnas hos tjejer.
Av de killar som verkligen betytt något för mig så har jag inte glömt en enda. För alla är de fina på sitt eget sätt. Och jag önskar dem all lycka i världen.
 Kram

2013-04-23
17:06:42

Jag
Jag vill. Vad vill jag? Jag vill ha någon som kämpar för mig. Även när jag inte vågar stå för mig själv. Jag vill ha någon som klarar av att hantera att jag nog är lite av en känslomänniska, jag följer mina känslor dit de tar mig. Även om det inte verkar särskilt lyckat. Något jag har insett först nu. Så, jag lyssnar först på förnuftet sen känslan. Låter alltid förnuftet ha övertaget. För jag vill inte göra bort mig, men inte såra någon heller. Att ha lite ont ett tag det klarar jag av. Det är värre när jag sårar någon annan. Jag kan till och med stå ut med att såra mig själv. Jag vet ju att jag i alla fall lever. Alltid något.
 
Kram

2013-04-22
18:57:28

Svårt
Varför ska det vara så svårt? Att bara säga sanningen? Jag anser mig vara en ärlig människa men jag finner att jag nu står i en situation där jag har svårt att vara ärlig. Varför? Jo för att jag vill inte förnedra mig själv mer än nödvändigt. I en situation där jag ändå inte kan vinna.
Även om jag skulle vara ärlig så tvivlar jag på att det skulle ändra något. Inget skulle hända. Jag är fortfarande jag fast i en inte helt annorlunda situation.
 
Önska mig lycka till på svenska nationella imorgon.
 
Kram

2013-04-21
19:21:26

Du
Vad kan man säga när du ser en person och det känns som att allt faller på plats. Men då finns det ett litet problem, personen har redan nån. Nästa problem, eller om det är det, en gemensam vän säger att ni inte passar ihop.
En annan person ser du i skolan och på bussen oftast ett par ggr per vecka. Och du känner dig alltid sorgsen när du ser denna för det är en så fin och fantastisk person. Som du har varit kär i men nu vet du inte riktigt.
Du vet egentligen ingenting utom att dom du gillar ser dig som en vän och det är inget du kan göra åt det.
 
Kram

2013-04-15
19:07:14

lilla jag
Jag vet att kärlek finns, jag har varit kär och alla par tycker jag bevisar kärlekens existens väldigt bra. Även om jag nu börjar få allt färre riktigt jobbiga stunder så finns de där.
Men jag vill också säga tack till alla fina vänner som är duktiga på att peppa mig och påminna mig om att jag är en bra människa.
 
På utsidan - en rockbrud för att skydda det sköra och våga leva livet
Kärnan som alltid kommer finnas kvar även när jag förändras av livet - en prinsessängel som inte syns så ofta, men hoppas på en kille som kan locka fram den sidan.
 
Kram alla fina människor   :D
 

2013-04-14
16:49:39

Kanske
Är det okej att säga att man tappat tron på kärleken? Att jag tappat tron på kärleken. Åtminstone när det gäller mig själv. Kanske är det inte meningen, en modern Jane Austen. Skriver fantastiska böcker men har aldrig gift sig.
Jag vet inte, men det verkar inte vara mycket jag vet nu för tiden.
Skulle jag säga det till folk att jag tappat tron på att jag kommer hitta nån så säger det bara att det kommer jag visst det.
Kanske kanske inte. You never know.