hjartebarnamanda

2013-11-22
13:41:08

Förståelse
Idag fick jag en komplimang om mitt skrivande. En person i min klass sa att jag skriver vackert, det kändes bra att höra eftersom det är vad jag vill göra. Skriva vackert. Jag vill väva in drömmar i mina texter, hopp, tro och kärlek. De djupaste känslorna porträtterade med det känsligaste ordalaget. Väva tunna silkestyger runt orden. Skriva mjuka texter. Texter som berör.
 
Kanske är det en mer kvinnlig sida hos mig, kanske det bara är den mänskliga. För alla är vi människor. Alla vill vi bli sedda. Som de vi är, vi vill bli förstådda. Jag vill att någon ska förstå hur jag tänker. Inte behöver personen tänka likadant. Bara förstå.
Det tror jag alla behöver. Förståelse.
Men även uppmuntran, kärlek.
Vänlighet och godhet. Tänk så många människor vi skulle kunna rädda undan utanförskap och kriminalitet bara genom att försöka förstå. Och sen ta hela steget.
 
Kram

2013-11-17
19:23:29

Val
Har ni tänkt på att från det att vi föds så tar vi varje dag och varje sekund så gör vi val. Från början handlar det om vi vill vara  i mammas eller pappas knä, om vi ska äta den konstiga sörja våra föräldrar serverar oss. Vilken leksak vi ska leka med. Men sen blir besluten större och viktigare. Tycker vi om den där personen på det sättet? Vilken utbildning ska vi gå? Vad vill vi bli? Vad ska vi göra av våra liv?
Alla beslut vi tar påverkar våra liv. Det enda vi kan göra är att följa vårt hjärta.
 
Kram

2013-11-16
13:41:50

Ender's game
Så jag var och såg Ender's game igår. Den var så otroligt bra. Den hade ett djup som kändes rätt otroligt. Den handlade inte om kärlek på det vanliga flicka pojke sättet. Det handlade mer om den djupaste vänskap, styrka, empati, medmänsklighet. Det handlade om att stå upp för sig själv, om att våga ta sina egna beslut. Men kanske ändå mest av allt om mänsklighet och vad vi gör för att överleva. Det var ytterligare en berättelse som inte kommer lämna mig. En berättelse som fick mig att tänka. Och att känna, på ett helt otroligt sätt. Stundtals var jag nära att gråta. Jag tror inte att det fanns några ytliga känslor i den där filmen egentligen. Den var så värd att se.
 
Kram
 

2013-11-13
13:03:29

pepp
Karl-Johan Karlsson på Expressen har skrivit en krönika helt i patriarkatets anda, som allt annat i patriarkatets värld men han menade väl. Alla män som inte vill ha size zero , säg det då! Stå upp för att ni inte håller med. Lär er om feminism så kanske ni upptäcker att det är er melodi. Gör nåt annorlunda.
Har du en syster, dotter eller nåt annat? Hjälp till att stärka hennes självkänsla. Speciellt om du är man. Era åsikter betyder mer än ni tror.
Och alla tjejer/flickor/kvinnor där ute, tro på er själva. För jag vet att ni är underbara.
 
Kram

2013-11-13
12:54:00

lev livet
Känslan när tårna är så kalla att det gör ont. När kinderna gör ont av att le.
Tänk när du skrattade senast så du fick ont i magen.
De gångerna kände du dig nog levande eller hur?
De gånger jag känt mig levande har jag både delat med andra och upplevt själv.
Lev livet antar jag. Du vet aldrig vad som händer. Gör sånt som gör dig lycklig. Och glöm inte att le.
Ha det bra!
 
Kram

2013-11-12
20:49:12

bra musik
Jag antar att jag borde börja med att förklara varför jag inte har skrivit på ett bra tag. Det har varit så fruktansvärt mycket.
Min kära Gullan tretton och ett halvt år gammal var tvungen att somna in på grund av sjukdom. Jag sörjer dig fortfarande älskade vän. Hon var min katt och jag var hennes människa. Vi hade tre, en dog och en försvann. Men istället har vi ett tillskott av en kattunge som är svart och heter Mimmi. En söt och översocial liten sak.
 
Musik som nästan alltid får mig att gråta:
story of my Life - one direction
two Worlds - phil collins
you'll be in my heart - phil collins
 
Jag vet inte vad jag ska skriva riktigt. BR leksaker och Toys r us har könsneutrala julkataloger åtminstone i en del länder av vad jag förstod av det jag läste. Bra! Alla kan leka med alla leksaker. Annars är det prov, läxor m.m.
Sen ska jag se Enders game på söndag, jag längtar! Och en väns dansuppvisning på fredag. Härligt!
Sen har jag funderat på att kanske fara på ett unf läger. Vi får se vad som händer. Säga aldrig aldrig.
 
Kram