hjartebarnamanda

2014-04-28
19:08:01

En dröm värd att minnas
Tänk om vi skulle göra något galet, riktigt tokigt. Ingen alkohol, inga droger. För vi vill minnas varje sekund så klart som det bara går. Höga på livet gör vi allt vi fantiserat om. Vi skrattar så högt vi bara orkar, kan och vill. Vi skriker högt, ett frihetsskrik.
Vi skruvar upp volymen och dansar till låtar med stadig snabb rytm. Vi dansar tills hela kroppen värker. Vi äter allt gott vi kan komma på. Vi gör vad vi vill med våra kroppar.
Vi utforskar våra drömmar och begär. Vi gör den där tatueringen, piercar oss fast vi inte vet om vi kommer vilja ha kvar den om en månad eller kanske mindre.
Vi hånglar, strular, har sex och kysser och kramar folk allt efter vad vi vill. Vi tar hand om oss själva, vi utsätter oss inte för risker. Men vi går vår egen väg, fast samhället kommer att stämpla oss.
Slampor.
Horor.
Fast kanske det hade det varit okej om vi var killar. Fast hade vi som killar fått ta fram det sensuella i varje ögonblick, bara för att vi ville.
Sensualitet och sexualitet. Glädje och sorg.
Allt möjligt, vi bestämmer vilka känslor vi ska bejaka. Vi gör allt vi någonsin fantiserat eller drömt om, allt som någonsin passerat våra tankar. Även om det bara skulle vara ett dygn så skulle det finnas en frihet i det. Och ingen skulle kunna tvinga oss att glömma. Det är minnen värda att minnas. När alla vill och alla får.

2014-04-01
17:46:28

Dröm
När natten glittrar ovanför så känns allt rätt, att skratta utan anledning. Prata om allt. Det känns vackert att stå där då. Se månen någonstans långt borta. Kylan som drar in, frusna fingrar, fast det värmer ändå på det där konstiga sättet som inte går att förstå. På natten är ingenting konstigt. Det är så långt från dagen och det vanliga livet att allt bara funkar på ett sätt som inte går att beskriva.
Du måste bara uppleva det.
När du står där och tittar upp på himlen, tänk på alla andra som också tittar upp på, tittar på helt andra saker. Känner du hur liten du är jämfört med planeten? Jämfört med hela det stora universum? Alla världar som kanske finns där ute?
Känner du alla möjligheter som finns?
Du kan göra allt, om inte annat i dina drömmar. Om inte annat så på ditt eget sätt. Sikta på månen och landa bland stjärnorna.
 
Sluta aldrig drömma.