hjartebarnamanda

2014-01-04
12:22:23

rädsla för det vi inte förstår
varför tror människor att feminism måste vara dåligt? troligen är det något de inte förstår  så då fördömer de det bara. personligen tycker jag att det påminner om att människor inte förstår en annan kultur och då säger rasistiska saker eller är homofobiska. även om jag skulle säga att det är allvarligare än de som är mot feminismen. jag kan själv  säga att jag åtminstone är nyfiken på feminism och ibland även kallar mig själv för det.
så varför är det så många som hatar så mycket? det skadar ju faktiskt främst deras egen utveckling, men det skadar även samhället. svaret är både enkelt och svårt.
det är psykologiskt, människor är rädda för det vi inte förstår.
 
vad kan vi göra åt det här då? vi kan välja att vara modiga, undrar vi något så kan vi fråga. jag har svårt att förstå att en kan bli arg på någon som uppriktig vill veta något om ett ämne som de saknar kunskap om. om jag undrar om något om en annan kultur och så råkar jag veta någon så kommer från den kulturen så kan jag välja att fråga. visa att jag vill förstå den här kulturen, att jag inte vill vara rädd för det. jag vill se oss som jämlikar. hur svårt kan det vara att se alla som människor oavsett var vi kommer ifrån, vilken kultur vi har, vilket kön vi definierar oss som eller vad vi tror på? alla är vi människor oavsett vad som skiljer oss åt.
 
Kram<3
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: