hjartebarnamanda

2010-07-24
18:53:31

Ensamhet...
Ensam är ett bra ord för hur jag känner mig just nu. Det känns som om ingen förstår mig just nu. Och så är det väl också ingen kan förstå helt hur jag känner mig. Jag hade aldrig nåt val när det gällde operationen, antingen byta klaffen eller slutligen hela mitt hjärta för att jag skulle ha förstört det. Och då hade det känts som om jag förlorat inte bara en del av mig utan hela mitt liv från den stunden.

Jag föddes med hjärtfel och att då helt plötstligt ha ett olagat hjärta skulle kännas fel. Det hade varit mycket värre.

Nu är jag så normal som jag någonsin kommer att bli. Men jag har aldrig velat och vill inte vara helt normal. De enda gångerna jag velat vara normal har varit när jag varit ledsen och rädd för att jag måste vara försiktigare när det gäller en del saker äen normala personer...

2010-07-19
11:58:50

HEMMA!!
Hej! Det är skönt att vara hemma igen och nu har jag varit hemma ungefär en vecka. Förlåt för att jag inte skrivit tidigare men jag har haft tillräckligt med alla känslor som kommit i kapp. 
 
 Det är nämligen så att när du är mitt i allt med operationen och det så hinner hjärnan inte med. Men efteråt kommer hjjärnan i kapp och alla tårar som skulle kommit då kommer nu istället. Så ibland känner jag mig lite halv-deppig. Men det går över.

När vi var där nere så frågade vi när klaffen skulle behova bytas igen. En läkare sa om 7-10 år, en annan nån gång i  framtiden och att man inte vet säkert. Men då kan de gå in i jumsken och skjuta in klaffen. Vem vet tekniken kanske har gått framåt innan dess och det blir min sista operation men det återstår att se.

                     Tills dess ska jag fotsätta mitt liv som vanligt...

2010-07-08
12:32:09

Sjukhus

Hej allihopa jag vet att jag inte har skrivit på ett tag men jag opererades i måndags. Jag var faktiskt ute och gick redan på tisdagen när jag kom ner på avdelningen. Sjuksköterskorna är trevliga och maten är ganska god. Jag har nu  bara pace-maker sladdar och en sladd i varje hand men det är inte så farligt när man vant sig.

Jag kommer att få åka hem i nästa vecka. Men tills vidare  ligger jag inskriven på avdelning 67 på Lunds universitetssjukhus...