hjartebarnamanda

2010-06-20
17:03:15

Tjabba tjena!
Hej idag är det tio dagar kvar hemma innan vi åker. Jag ska dammsuga och torka mitt sovrumsgolv och sen ska jag lägga ut resväskan på golvet och börja packa.

Idag har jag, mamma och pappa varit på utflykt skulle man kunna säga. Först lämnade vi nåt släp i typ bygdsiljum och sen for vi på ett cafe inne i byn och jag och mamma köpte varsin mjukglass. Mm. Jag tror den var egen gjord för jag har aldrig ätit en så god glass någonsin förut. Sen for vi på boliden marknaden och sen hem. När vi for till marknaden så for vi förbi finnfors museumet.  Ja, det var min dag i korthet.

Ha en fortsatt trevlig dag (förutsatt att den varit trevlig annars hoppas jag att den blir trevlig).

P.S Jag vet att det där lät som på nyheterna.

2010-06-16
13:17:54

Snart sommarlov! :)

Det är snart sommarlov och jag längtar på ett sätt och samtidigt inte...
 Jag längtar efter att få vara ledig men samtidigt betyder sommarlovet att det snart är dags för operation. Jag kommer inte att få bära något tungt på två månader. Mamma säger att jag inte kommer att få bära något tungt till i september.
  Vilket kommer att bli intressant när jag börjar skolan. jag måste komma ihåg att fråga läkarna om jag kommer att få bära skolböckerna själv. Annars kommer nån måsta hjälpa mig...

 Idag har jag inte gjort så mycket men jag ska försöka fortsätta med att städa mitt rum. Hoppas också att det blir varmt och soligt idag...


2010-06-12
15:57:49

Hej!
Idag var det örjansskolansdag och det var ritkigt kul jag kan inte fatta att man får två dagar ledigt för det. I fotbolls matchen mellan niorna och lärarna vann lärarna. Det tycker jag är bra gjort med tanke på hur de var klädda.

Jag tycker att det känns som om jag får ont i huvudet om jag anstränger jag vet inte om det är så men det tror jag, för jag får ofta ont när jag ansträngt mig. Det känns som om jag kkokmmer att dö om jag lägger mig på operationsbordet i Lund.

Ibland får jag lust att sätta mig ner och gråta. Jag vet att det där var en  upprepning.

  Och det var ungefär allt jag har att säga...

2010-06-11
17:38:26

Små tankar...

Livet är sällan elkelt. Just nu är hela jag i obalans.

Imorgon är det örjansskolans dag då blir det bara att gå upp tidigt en lördag. Idag så förberedde vi inför det. Det var ganska kul. Jag hoppas att det kommer många och tittar. Jag hoppas också att det går bra med våran(7a) loppis.    Det var väl allt jag hade att säga.


2010-06-07
20:11:17

Tänker...
Jag sitter och ser filmen Juno. Den handlar om en tjej som heter Juno och hon blir gravid men beslutar sig för att adoptera, men mer än så säger jag inte. Jag rekommenderar den helt klart.

Det har fått mig att tänka. Jag vet inte om jag kommer att få problem med att få barn en dag, eftersom jag blev röntgad en del när jag var liten och har då fått i mig strålning. Vilket kan skapa problem. Men jag kan alltid adoptera eller ha fosterbarn eller båda delarna.

"Vanliga" tonåringar tänker nog inte så mycket på det...

2010-06-05
23:00:31

Min dag idag (lördag)
Igår kväll när jag låg i sängen och skulle sova, så kändes det som om jag skulle börja gråta, men då hjälpte det att ta upp min katt Rasmus i sängen. Och klappa honom.

Just nu vill jag bara skriva.
Att skriva betyder för mig att jag får släppa ut mina känslor någonstans. Precis som när jag sjunger.

Jag gillar att sjunga och träna kendo. Det är mina fritidsaktiviteter, förutom att var med kompisar och läsa.
Ni kan gå in på shimbukan.se och klicka på kendo om ni vill veta mer om det.

Senare
Jag har precis hängt tvätten. TRÅKIGT, men det ska ändå göras.

Förresten så har vi fått veta när vi ska ner till Lund. Det blir den 1:a juli v.26, alltså veckan efter midsommar. Det är en torsdag.
Jag ska opereras måndagen efter.
På fredagen blir det inskrivning, och sen på lördag och söndag kan jag ränna runt i Lund eller att vi tar en tur till Köpenhamn.

Jag kommer att få stanna på sjukhuset ungefär två veckor efter operationen, om allt går bra.
Sen får jag inte lyfta något tungt på två månader. Dessutom kommer jag inte få bada ute efter operationen. Så jag hoppas på bra väder första veckan av sommarlovet så att jag hinner bada åtminstone en gång den här sommaren. 

 P.S Mamma säger att vattnet måste vara tillräckligt varmt och jag håller nästan med henne. 

2010-06-04
15:22:00

hjärtbarn
det är helt okej att vara hjärtbarn mesta av tiden. speciellt när man är med i hjärtebarnsföreningen för de anordnar en massa kul saker för hjärtbarn och deras familjer. nästa år kanske jag ska fara på ett läger där dit det kommer hjärtbarn från alla nordiska länderna. visste ni förresten att islänningarna och finländarna läser svenska i skolan. det visste jag inte innan min mamma berättade det för mig. 

  egentligen har jag väldigt tur för en del får äta mediciner varje dag och bllir trött jätte fort. medan jag behöver inte äta mediciner och efter de har lagat lungförträngningen så kommer jag att vara som vem som helst förutom att jag måste fara till ume på koll och jag har ett ärr på bröstet. 

2010-06-04
14:32:33

Välkommen till min nya blogg!
hej! jag heter Amanda och jag föddes med ett hjärtfel. jag är ett hjärtebarn. jag föddes med hål mellan kamrarna och lungförträngning. de fixade allt det när jag var ett halv år men nu har lungförträngningen kommit tillbaka och jag ska ner till lund i sommar och opereras...