hjartebarnamanda

2012-08-28
19:22:46

Medkänsla
Medkänsla. Vad är det egentligen? Att tycka synd om nån?
Jag tycker att medkänsla är när man känner med nån som har det jobbigt. Om nån tycker synd om en kan det ibland kännas i bra och ibland jobbigt men jag tycker nog att det bästa man kan göra är att finnas där. Lyssna, ge en kram och försöka förstå och bara vara där helt enkelt.
 
Det är nog både lätt och svårt men det är bättre än att göra ingenting. Och vet man inte vad man ska säga så kan man säga just det. Det är inte som att man måste ha ett jättebra svar på allt.
Jag till exempel är bra på att prata men det betyder inte att jag bara säger smarta saker, många gånger så lindar jag in mig själv så att jag knappt vet vad jag hade tänkt säga. Och andra så låter det bra och jag känner mig riktigt smart. Men vi är alla olika och det är sån jag är. Snäll, lite virrig ibland, social med massor att säga, en massa åsikter och så tycker jag att det är kul att bara leva i nuet. Inte tänka så mycket.
 
Och det är väl så att även om jag ibland i mina försök att vara medkännande och vänlig och försöker hjälpa till i alla största allmänhet, lyckas trampa i klaveret så hoppas jag att folk uppskattar att jag försöker. Så våga göra bort er, för så länge ni har ärliga och vänliga avsikter så kan man nog bli förlåten för mycket.
 
 
Kram

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: