hjartebarnamanda

2013-08-27
18:22:40

Bara kompisar
Så är allt bra. Stundvis rörigt i huvudet men bra. Jag vet att jag vet vad jag tycker, tänker och känner. Film? Javisst. Ska vi gå du och jag? Varför inte? Det kan bli kul. Du är trevlig att prata med. Vem vet vad som händer.
Troligen ingenting, vi är ju bara kompisar. Eller hur? Men jo, jag vet när jag gillar nån på det sättet och så är det inte nu. Visst?
Men ändå finns det en nyfikenhet.
Allt är möjligt tror jag. Eller nåt. Äh jag vet inte.
Du är fin, men kärlek? Tror jag verkligen på hela sagan? Nej, sagor är sagor. Så risken finns alltid. Men man måste våga för att vinna. Jo, men vi är bara vänner. Japp. Det är allt.
Säger jag. Typ. Men du då? Vad säger du? Det vet jag inte, fast jag skulle vilja läsa dina tankar. Lära känna dig bättre. Jo.
 
Kram

2013-08-20
17:28:59

Drömmar
Om jag tillåter mig att drömma en stund, vart ska jag drömma mig bort? Kanske till ett sagoland, där jag är prinsessan. Eller en lummig skog med en stuga. Där finns allt jag behöver för att överleva. Eller ett alternativt universum där jag är den populäraste och vackraste flickan. Fast är det så idealiskt? Kanske inte.
 
Jag kanske drömmer mig till en plats men ändrar minnena? Men sen vaknar jag och minns att det aldrig hände. Eller så flyger jag iväg till mitt eget solsystem. Förälskar mig i en alv, lever med honom en stund i skogen. Besöker älvorna och dansar på den kejserliga balen. Med en vacker klänning på och en ännu vackrare prins vid min sida. Ska jag kanske vara en sjöjungfru och se havets alla vrår? Eller en nymf, eller en häxa, ett träd. Möjligheterna är oändliga. De tar aldrig slut.
Jag vill kanske vara en stjärna.
 
Drömmarna är oändliga, jag väver dem själv. Sen får vi se var jag hamnar. Vill du följa med?
 
Kram

2013-08-17
14:05:52

Skrivande tankar
Jag borde skriva något men är inte säker på vad. Just nu så skulle jag vilja sitta i en mysig liten stuga någonstans, kanske morfars. Sitta där och skriva och läsa, jag skulle kunna göra det i flera dagar. Det är inte så många som förstår varför jag älskar böcker så mycket.
Det är en flykt undan verkligheten. Precis som musik kan vara. Det finns de som kanske inte förstår flykten heller men man måste inte förstå allt.
Det är ändå bara en bråkdel av vår värld som vi faktiskt förstår. Rätt galet men sant.
Vi kan inte säga med säkerhet att vi har själar eller att det finns nåt mer än bara det universum som vi lever i och utför vetenskapliga experiment i. Kanske finns det mer, kanske inte. Ingen kan säga varken det ena eller det andra. Men vi kan säga vad vi tror. Jag tror att det finns någonting mer, men jag är inte säker på vad. En dag kanske jag får svaret.
 
Kram
 

2013-08-04
20:35:11

Känslor
Såg just ett gammalt utkast som jag aldrig publicerade, jag hade nog förträngt hur det kändes den där tiden innan operationen. Jag var rädd, arg. Och ingen hade några svar, till jag kom till Lund. Men innan dess så var jag ensam, eller inte ensam men det kändes så. Jag startade bloggen eftersom jag inte hittade någon som berättade något på riktigt. Inte bara mode och vad personen åt till lunch. Och det var vad jag försökte skapa, en blogg som innehåller känslor. Jag hoppas att jag har lyckats.
Den handlar om mig, inte om vad jag gör. Utan vad jag känner, skratten och gråten. Lycka och förtvivlan. Känslorna får tyvärr ofta stå tillbaka i dagens samhälle. Våga vara svag.
 
Kram

2013-08-04
20:15:48

Sommar och kärlek
Sommaren lider mot sitt slut, innan nån har hunnit förstå vad som har hänt så har året tagit slut. Just nu går tiden fruktansvärt fort. Ibland nästan för fort. Igår var jag ensam hemma, det var faktiskt riktigt skönt.
Jag ringde en kompis och vi pratade i typ 2min men det var trevligt, jag fick skratta en stund och bara småprata. Snacka om att det kan bli underhållning på bussen i vinter. Sen messade jag med 2 andra. Och såg en film.
Jag hinner vara med om så mycket att jag knappt minns hälften, jag är på många sätt gladare än någonsin tidigare. Allt kommer att fixa sig, jag bara vet det.
 
2014 blir ett bra år, intuitionen säger det. Och om man inte tror på andlighet på nåt sätt så är det lugnt. Jag gör det. Men jag är inte religös men ibland ber jag. Vem har inte gjort det nån gång? Ni vet typ snälla låt mig få den där tröjan i födelsedagspresent eller så. Ni förstår nog vad jag menar.
Andlighet och vetenskap, och jag funderar på att låna en bok med Shakespeares samlade verk. Jag har lust att skratta åt mig själv :P .
Annars har min sommar varit underbar.
Nu ska jag slå ett slag för alla underbara böcker, ta vara på den sista sommartiden och läs! Snälla, jag kan inte vara den enda som älskar berättelser?
Så vad tänker jag på?
Kärlek.
På hur extremt många olika former den finns i. Det går nog inte att rabbla upp alla, eller att för den delen alltid dela upp dem. Sprid kärlek, det kommer världen långt på.
 
Kram

2013-08-01
18:16:00

Allt jag inte vågar säga
Jag har tänkt tänkt och tänkt. Så vad har jag kommit fram till? Ingen aning. Jag är förvirrad, eller nej. Jag gillar dig, jag tror jag har fallit för dig. Eller jag har fallit för dig, men var du står vet jag inte. Frågan är väl om jag ska våga fråga.
Jag vill visa dig norrland, mit norrland.
Jag vill lära känna dig.
Don't make me fall if you're not there to catch me.
 
Kram