hjartebarnamanda

2013-01-31
10:41:32

Sverige, och varför vi inte är jämställda/jämlika...
Man pratar om jämställdhet och jämlikhet, ändå är vi långt i från det. Vi kvinnor har påbörjat en process som innebär att vi försöker befria oss från vår könsroll. När är det männens tur? När ska männen inse att de är lika fast, eller mer. De är fast i sin könsroll. De vågar inte vara sig själva. Det är väl inte särskilt rättvist, eller? Vi pratar så mycket om kvinnans rätt i samhället att vi glömmer bort den andra halvan.
Men männen måste också göra sin del, och tillåta varandra att kunna vara sig själva. Vi måste helt enkelt sluta vara rädda för allt som är nytt och ovant.
 
Kram

2013-01-23
13:41:02

Den gången du stod upp för mig
Det är ett ganska tydligt minne jag har, ett av de där du är med.
Det var nog i mellanstadiet, jag tror vi skulle med klassen till vattentornet. Det var väl någon som gnällde om att jag var långsam. Men då tog du mig i försvar och sa att det faktiskt inte var mitt fel att jag hade ett hjärtfel.
Ett annat minne med dig var när vi sprang på våra mammors jobb. Vi sprang där fram och tillbaka och pratade och hade riktigt kul. Jag minns att jag inte tyckte att det var så jobbigt. Vi tog pauser, men inga frågor om jag orkade utan bara om vi skulle springa en sväng till.
Sen kom skridskoåkningen, där hjälpte du mig till och med i högstadiet. Du hjälpte mig att våga. Jag hoppas jag aldrig mister dig som vän.

2013-01-13
20:15:28

Jag vet inte
Jag vet inte egentligen vad jag ville skriva, eller jo. Jag är en ärlig människa, fråga och jag svarar. På i stort sett vad som helst. Det har förmodligen med min uppväxt att göra. Jag ser det som en självklarhet att krama mina föräldrar, att kunna vara totalt ärlig med mina vänner och min familj om vad som känns fel. Men visst, jag säger inte allt.
Något som kanske inte har så mycket med det att göra, men jag har nog egentligen ingen aning hur bra det känns när en kille håller om en med vetskapen att man älskar varandra. Jag har aldrig varit där, jag ska erkänna att själva situationen skrämmer mig. Men det är ändå en erfarenhet jag vill ha.
 
Men vad är det andra saknar? Det undrar jag ibland, jag tänker mycket. Vad vill andra uppleva? Se? Känna? Höra? Vem vet... Alla har vi våra önskningar och tankar och idéer.
 
Kram

2013-01-01
14:19:50

To Maximilian
Remember me?  
 
I thought of you last night, I just wanted to say happy new year!
I hope everything is okay with you?
 
My e-mail is nadja.amanda@hotmail.com
 
Many warm hugs
 
// Amanda Östensson