hjartebarnamanda

2013-10-25
13:51:08

det värsta
Nu har det inte blivit något skrivet på väldigt länge. Det beror på att vi var tvungna att avliva en katt och en annan har försvunnit så nu är det bara en kvar.
Det finns egentligen ingenting att skriva. Ångesten kommer och går, likaså tårarna. Just nu har jag huvudvärk och har sovit dåligt. Det mesta känns pissigt.
Det värsta som finns är att se allt det man någonsin drömt om så nära att man kan ta på det, känna lukten, smaka det. Men man är inte riktigt där. Och just då tas allt ifrån en.
Jag kan utan att ljuga säga att det finns dagar då döden känns som ett skönt alternativ. Det låter sjukt men jag vet inte hur i helvetes mycket jag ska behöva tåla. Men det är bara att ta en dag i sänder och innan man vet ordet av det så har tiden gått.
 
Kram

2013-10-02
12:21:33

Tack, växthuseffekt
Jag kände nu hur jag blev extremt förvånad men också tacksam över att så många som 34 stycken har läst min blogg samma dag som mitt senaste inlägg publicerades. Wow, tack.
Alltså är nog människor i allmänhet intresserade av att lära sig mer om den värld vi lever i, för det är väl mer det jag gjorde där. Skrev och berättade om hur sjukt det är att vi gör sånt. Vill ni veta mer om det jag tog upp i senaste inlägget så rekommenderar jag starkt att ni ser vetenskapens värld, det avsnitt som gick i måndags. Det är överhuvudtaget en bra serie.
Som jag sa har jag all förståelse för de som är naturligt smala, jag har all förståelse för de som har åsikter men aldrig gör något eftersom det är svårt att veta vad en ska göra eftersom vi är ju ändå bara en av sju miljarder. Men alla kan göra något.
Till exempel, växthuseffekten. Det är en naturlig process som alltid pågått, forskarna är inte alltid överens om hur vi har påverkat den processen. Men de är troligen rörande överens om att vi har påverkat den ( jag är inte mer insatt i forskarvärlden än att jag tycker om att läsa illustrerad vetenskap, se vetenskapens värld och att jag går naturvetenskap på gymnasiet). Varför gör vi då inte mer? Vi blir lamslagna av all information vi får och gör ingenting. Vi tror inte att vi är viktiga. Vet du vad? Alla är viktiga, även du. Börja med de små stegen, sopsortera. Återvinn. Handla second-hand ibland (mina bästa fynd har jag gjort i en second-hand affär). Handla ekologiskt. Samåk mer på olika sätt. Gör något! Sen har du tillåtelse att vara lat och se ditt favoritprogram tillbaka lutad i soffan.
 
Kram
 
P.s jordens öde ligger i våra händer, den överlever alltid. Men om den är grön/blå och frodig eller torr öken är upp till oss........
 

2013-10-01
18:27:20

När det blir extremt
I många kulturer världen över så får inte kvinnor den näring de behöver, följden blir att deras bäcken blir underutvecklat och förlossningen farligare på en plats där det redan är farligt.
 
 
Varför vill vi ta samma problem hit.
Jag kan ju även säga att jag har minst en vän som inte kan gå upp i vikt men som vill, det har jag absolut förståelse för. Men det blir fel när flickor låter bli att äta för att inte bli "tjock".
Något vi kanske alla borde tänka på en extra gång. Vi måste faktiskt ta hand om våra kroppar och det handlar om att inte bli undernärd, inte bara åt andra hållet.
 
Ät och njut av mat, godsaker, era kroppar och livet.
 
Kram