hjartebarnamanda

2013-10-02
12:21:33

Tack, växthuseffekt
Jag kände nu hur jag blev extremt förvånad men också tacksam över att så många som 34 stycken har läst min blogg samma dag som mitt senaste inlägg publicerades. Wow, tack.
Alltså är nog människor i allmänhet intresserade av att lära sig mer om den värld vi lever i, för det är väl mer det jag gjorde där. Skrev och berättade om hur sjukt det är att vi gör sånt. Vill ni veta mer om det jag tog upp i senaste inlägget så rekommenderar jag starkt att ni ser vetenskapens värld, det avsnitt som gick i måndags. Det är överhuvudtaget en bra serie.
Som jag sa har jag all förståelse för de som är naturligt smala, jag har all förståelse för de som har åsikter men aldrig gör något eftersom det är svårt att veta vad en ska göra eftersom vi är ju ändå bara en av sju miljarder. Men alla kan göra något.
Till exempel, växthuseffekten. Det är en naturlig process som alltid pågått, forskarna är inte alltid överens om hur vi har påverkat den processen. Men de är troligen rörande överens om att vi har påverkat den ( jag är inte mer insatt i forskarvärlden än att jag tycker om att läsa illustrerad vetenskap, se vetenskapens värld och att jag går naturvetenskap på gymnasiet). Varför gör vi då inte mer? Vi blir lamslagna av all information vi får och gör ingenting. Vi tror inte att vi är viktiga. Vet du vad? Alla är viktiga, även du. Börja med de små stegen, sopsortera. Återvinn. Handla second-hand ibland (mina bästa fynd har jag gjort i en second-hand affär). Handla ekologiskt. Samåk mer på olika sätt. Gör något! Sen har du tillåtelse att vara lat och se ditt favoritprogram tillbaka lutad i soffan.
 
Kram
 
P.s jordens öde ligger i våra händer, den överlever alltid. Men om den är grön/blå och frodig eller torr öken är upp till oss........
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: