hjartebarnamanda

2014-08-30
18:13:00

Moder Jord
De stora vidderna, de ligger där och väntar på dig. Gå ut och möt dem. Topparna och dalarna. Möt livet självt. Känn dig liten, känn dig stor. Glöm allt, minns allt.
Naturen finns där. Moder Jord. Det blir inte mycket mäktigare än så. Forsar, bäckar, sjöar. Stora och små vattenfall. Öppna ögonen, se!
Det ligger bara där och väntar. Bryr sig egentligen inte om du uppskattar skönheten eller inte, hennes makt är för stor för det.
Gör henne arg och du får det tillbaka, var ödmjuk och hon blir mildare. Glöm henne inte i fader tids fotspår.
Här är din framtid, din historia och ditt nu.
Ta en skogspromenad, känn atmosfären. Låt dig känna dig som ett med Moder Jord.
 

2014-08-29
17:58:22

Stulna blickar
En blick här och en där, en blick när ingen ser. En tyst längtan, en tyst undran. En stilla förundran.
Tysta stunder, frågor som aldrig ställs. Glädjen och lyckan omkring, relationer som stärks. Nya skapas. Vilka är de mitt i allt det? Inbillar de sig bara eller finns det en sällsam nyfikenhet där? Går det att skapa något? Är det ens möjligt när allt är tillbaka till det vanliga igen? Alla spelar sina roller, växer och mognar men håller sin plats, eller? Blir det här stunden bortom det andra? Fast kanske blir det aldrig mer än stulna blickar i en tid utanför tiden. Kanske blir det aldrig mer, kanske var det aldrig meningen att bli mer. Så nära men alltid så långt bort.