hjartebarnamanda

2014-01-02
15:47:35

när är ett liv ett liv?
det finns många som tar avstånd från abort men även många som anser att det är rätt med abort ibland. så vad är rätt då?
jag tycker att det är upp till varje människa/kvinna att bestämma själv. för saken är den att det händer ändå. skillnaden är den att risken är så mycket större att kvinnan dör om det görs utan någon som helst medicinsk utrustning.
tänk er det här scenariot, en kvinna är våldtagen. hon har blivit gravid efter detta oerhörda övergrepp och bor i ett land där abort är olagligt, så vad gör hon? hon anlitar en amatör som gör en abort med osteriliserade instrument och utan någon som helst bedövning troligen mitt i vardagssmutsen som alltid finns närvarande. ingen steril miljö, ingen säkerhet för kvinnan på något som helst sätt. kvinnan dör senare av infektioner/förblödning. hon dör till följd av ett ingrepp som inte gjordes korrekt. alla kvinnor dör inte men en del. andra tar till andra mer eller mindre farliga metoder för att det inte finns ett samhälle och en läkare som är villig att hjälpa henne.
tänk nu att detta kan vara du själv, din syster, din mamma, din vän. vilken kvinna som helst som du känner. om ni bott i ett annat land. men du bor i Sverige, var glad. men hjälp också till att lyfta kvinnors situation överallt. för vi människor behöver varandra. vi har inga andra.
 
massor med kramar
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: