hjartebarnamanda

2014-11-24
14:40:24

Hjältar
Vi har väl alla hjältar, åtminstone så har alla någon gång i sitt liv haft hjältar.
När jag var i mellanstadieåldern var mina Kim Possible och tjejerna i Totally Spies. Jag ville vara precis som dem. Jag ville rädda människor. De fick aldrig en massa uppmärksamhet för det de gjorde, vad de fick var ungefär en klapp på axeln och tacksamhet. Men för mig kändes det som att det räckte. De fick göra något som var viktigt på riktigt. I mina fantasier från den tiden som jag fortfarande minns så brukade jag rädda ibland enskilda individer och ibland hela världen. Det är sådana fantasier som till stor del följt mig genom livet. Det är fortfarande sånt som mina dagdrömmar handlar om när jag än en gång återvänder till den värld jag skapade för så länge sedan.
Att hjälpa är något jag alltid velat göra. Det är väl det där om hur som inte är helt klart.
I mina vildaste drömmar vill jag skapa en värld lika full av medkänsla och kärlek som mitt Magic.
 

2014-11-24
14:28:07

Malala
Alla känner vi till Malala, hennes styrka och hennes mod. Jag håller på och läser hennes bok just nu. Det är faktiskt riktigt intressant att få inblick i en annan kultur och en annan människas sätt att tänka. Men även att få förstå den förändring som sker. För livet förändrar oss.
Hon har blivit en internationell symbol för allas rätt att gå till skolan. Om hon vågar, varför vågar då inte fler? Om hon kan, kan inte vi också då? Klart vi kan. Vi börjar där vi är just nu, just idag. Börja enkelt om du inte kan göra något annat. Le mot de du möter. Hälsa på människor! Det är inte svårt, det är bara ovana. Var artig och var trevlig. Dela saker som känns viktiga på riktigt på sociala medier istället för att bjuda in folk till spel och andra saker som inte tjänar något egentligt syfte annat än att ha trevligt en stund.
Börja stå upp för det du tycker.
Skaffa dig självkänsla!
Lär dig att det är skillnad på självförtroende och självkänsla! Bli självsäker! Lär dig nya saker och utveckla dig själv! Våga lita på dig själv och andra. Bli en förebild, även om du inte kan bli det på internationell nivå så kan du bli det i dig bekantskapskrets.
Kram

2014-11-22
16:17:57

Gosedjur
De är alltid där för dig. Det är bara att rulla ihop sig till en boll och dra in dem. Gosa en stund och gråt. Du behöver det. De dömer dig inte. Det var ju du som valde ut speciellt dem. Och om det var någon annan så tog du dem till ditt hjärta, du gav dem ett hem. Nu tröstar de när du känner dig liten. Din ålder bryr sig de inte om, de bryr sig inte om du behöver en dusch eller vilken musik du har på högsta volym. Eller om  du har någon alls.
De är dig trogna in i evigheten.
När du inte orkar mer, då är de där. När du inte kan sova. När världen är befolkad av idioter. När ingen annan förstår så finns barndomens kära vänner fortfarande där.
De kommer aldrig någonsin svika dig, och du kommer förmodligen aldrig glömma dem. Det är helt enkelt inte möjligt.
 
 

2014-11-21
14:43:00

Min trötta själ
Jag har ett  inneboende vemod. Jag kan ibland inte lyssna på vissa låtar för det känns som att jag ska falla ner i ett svart hål. 
Jag vill hjälpa människor, men från ett kontor där jag inte behöver se dem varje dag. Det låter kanske hemskt men jag tror inte att jag skulle klara att se människors smärta på nära håll varje dag. Mitt hjärta skulle brista för dem utan tillräckligt med tid att läka. 
Det är något som jag tror att jag är född med. Empati och sympati i överflöd och en önskan om att förstå och ett driv att göra det. 
Jag känner för människor som gör korkade saker fast de vet bättre. Jag känner med människor helt enkelt. Mår en vän dåligt eller är ledsen så blir jag också nedstämd. Är det bara jag?

2014-11-21
12:00:00

Livet är...
Livet är en gråskala.
Livet är en regnbåge.
Livet är en konstig sammanslagning av de båda.
Livet är en berg och dalbana.
Livet är du.
Livet är jag.
Livet är vi som lever här, just nu, just idag.
Livet är en evighet lång och en evighet kort.
Livet är...

2014-11-20
12:00:00

Tiden som går
Tiden går fortare än man tänkt sig, alltid. Ögonblicken som borde finnas i evigheten lever bara en stund i våra sinnen. I The fault in our stars står det some infinitys are bigger than other infinitys. Vissa evigheter är större än andra evigheter. Det var en liten evighet när hjärtat brast. Det var en liten evighet när lyckan sken för en kort stund.
Men evigheten blir lång oavsett hur kort den är när saknaden är som störst. Lyckan varar aldrig tillräckligt länge. Sorgen varar alltid för länge. Saknaden är ändå för kort, utan den spolas minnet bort.
Utan hopp är vi inget, med det är vi allt.
En dag är vår tid ute, så vad gör du nu? Spendera din lilla evighet vist för tiden går alltid för fort.

2014-11-19
19:01:07

Mansdagen
Idag är det mansdagen, jaha? Vad jag tycker om den beror mycket på vad man gör med den, blir den en dag då män hyllas av samhället eller då det fokuseras på hur män far illa i det ojämställda samhälle som vi lever i? Jag hoppas på det senare.
En klok person har fler än en gång sagt: Kvinnor saknar makt i samhället medan män saknar makt över sitt eget liv. Är det bara jag som tycker att det ligger något i det? Jag tycker att det klockrent det han/hon/hen säger. Han är en transvestit som heter Claes Schmidt men kallar sig Sara Lund när han klär sig i kvinnokläder.
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article19878485.ab en fin liten artikel han skrivit om mansdagen, han har många kloka åsikter
 
Kram